måndag 19 december 2016

Att starta en blogg


Då var det dax att försöka sig på det här med blogg. Jag heter Veronica Tiger. Jag har arbetat med barn och familjer på olika sätt i 20 år. Jag har varit familjehem tillsammans med min man sedan 2009. Min grundutbildning är pedagog, sedan har jag läst vidare, psykologi, samtalsmetodik, specialpedagogik o.s.v. mest utifrån nyfikenheten över hur människors uttryck hänger ihop med deras behov.  Allt ifrån hur det lilla barnets grundläggande behov blir till olika skrik, till hur tonåringens behov av att bli lyssnad på som en jämnlike blir till smällande dörrar. Vad är det som barnet/ungdomen vill säga mig, vad betyder uttrycket?

Jag har långt från alla svar men jag har  förmånen att ha många barn i mitt liv som är generösa med feedback på det jag gör J  

Denna blogg kommer att handla om min syn på föräldraskap, hur det kan vara att vara familjehem och kanske lite annat smått och gott.

Min övertygelse är att det är i relationen vi blir till, vår identitet skapas i samspel med andra. Men relationer är inte alltid så lätt och ibland kan man behöva hjälp att hitta rätt riktning, därav namnet relationskompassen. Kanske kan mina erfarenheter vara till hjälp för någon att hitta riktningen igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar